Zece platforme bazate pe inteligență artificială de care probabil nu știai. Ce poți să faci cu fiecare dintre ele? Automatizarea cu ajutorul AI și imagini generate de tehnologie

0
176

 

Evoluția rapidă a tehnologiei inteligenței artificiale ar putea pune în pericol viitorul omenirii, susține majoritatea americanilor intervievați într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat la mijlocul lunii mai. Mai mult de două treimi dintre americani sunt îngrijorați de efectele negative ale inteligenței artificiale și 61% cred că aceasta ar putea amenința civilizația. 

Zeci de aplicații sau site-uri care se bazează pe inteligență artificială au fost lansate în ultima perioadă, tocmai cu scopul de a ajuta și de a eficientiza munca. Iată cele mai interesante platforme care se bazează pe AI, gratuite sau contra cost, pe care le poți folosi pentru propriul divertisment sau chiar pentru a-ți stimula productivitatea în afaceri.

10Web – Este o platformă de tip Constructor de site-uri web. Practic, cu ajutorul acestei platforme vei genera un site profesionist în doar câteva minute, de 10 ori mai rapid decât instrumentele mainstream care există în aceste momente, așa cum declară dezvoltatorii care spun despre creația lor că este o formă revoluționară de „website building”.

Brandmark – Este o platformă care promite generarea unui logo pentru brand-uri sau site-uri contra cost. Ceea ce diferențiază Brandmark de alte platforme de design de logo-uri sunt diversele sale instrumente de design AI, care ajută la crearea de logo-uri unice și în mod obiectiv și de calitate, în loc să se bazeze doar pe un număr limitat de modele prefabricate, potrivit site-ului oficial al companiei. După ce clientul îi va oferi reprezentantului site-ului câteva cuvinte cheie pentru ceea ce va urma să fie realizat alături de numele brandului, inteligența artificială va fi folosită pentru a genera palete de culori și modele grafice pentru a obține un logo unic.

Rewind – Această aplicație înregistrează tot ceea ce ai văzut, spus sau auzit și face posibilă căutarea ulterioară a acestor lucruri. Co-fondatorul Rewind, Dan Siroker, a numit aplicația „motorul de căutare pentru viața ta”. 15 milioane de dolari de la investitori de top precum Andreessen Horowitz, First Round Capital, Sam Altman, Elad Gil, Hunter Walk, Alexis Ohanian și Scott Hartley au fost strânși până în acest moment, se arată pe site-ul oficial al companiei.

Opus Clip – este un instrument video generativ bazat pe inteligență artificială care transformă videoclipurile lungi în clipuri scurte cu un singur clic. Dezvoltatorul aplicației este OpenAi, devenit deja o legendă în lumea inteligenței artificiale după ce ChatGPT a produs furori la lansare.

Soundraw – Instrumentul audio Soundraw este bazat de asemenea pe inteligență artificială, dar în domeniul muzicii. Această platformă promite crearea de muzică de tip „royality free”, adică muzică fără drepturi de autor.

Luma AI – Aplicația se bazează în întregime pe fotografii – dezvoltatorii spun că este un nou mod de a crea fotografii 3D incredibil de realiste cu ajutorul inteligenței artificiale.

Midjourney – Este o aplicație care are ca scop crearea de imagini cu ajutorul tehnologiei bazată pe inteligența artificială doar din text. Aplicația a luat naștere în vara anului 2022 și din acel moment a devenit virală peste tot pe social media deoarece accesul la această platformă era oarecum limitat.

Jasper – Aplicația este cu adevărat un asistent, rolul său fiind în totalitate de a realiza texte pentru companii. Această platforma se bazează pe crearea de texte. Clientul îi va oferi câteva keyword-uri iar inteligența artificială este capabilă să producă un articol de 1.500 de cuvinte în mai puțin de 15 minute.

mai mult la : 

Zece platforme bazate pe inteligență artificială de care probabil nu știai. Ce poți să faci cu fiecare dintre ele? Automatizarea cu ajutorul AI și imagini generate de tehnologie

Lasă un răspuns