Ce spun informaticienii români despre uneltele de inteligență artificială. Radu Ștefan: „Ne dorim să nu fie robotizat”

0
245

Inteligența artificială sperie oamenii. Cea mai nouă unealtă Microsoft, integrată în motorul de căutare, i-a recomandat unui utilizator să divorțeze, a spus că vrea să știe codurile nucleare și să creeze o pandemie fatală.

Sebastian Cochinescu – antreprenor: „Acești algoritmi sunt capabili de a spune cu certitudine anumite tâmpenii. Dacă nu avea această capacitate de a spune tâmpenii, nu ar evolua. Aceste tâmpenii, în ghilimele să le spunem, sunt date fie de reguli de programare, fie de datele cu care au fost alimentați.”

Marian Andrei, iLikeIT: Acum, Bing AI poate să răspundă la cel mult 5 întrebări într-o sesiune și limitează fiecare utilizator la 50 de întrebări pe zi. Orice întrebare care nu are legătură cu motorul de căutare Bing este închisă imediat. Eu am atins limita pe ziua de azi.”

Bing are la bază ChatGPT al celor de la OpenAI, companie în care Microsoft a investit peste 10 miliarde de dolari până acum și care, inițial, a pornit ca organizație non-profit. De altfel, Chat GPT este serviciul care a ajuns la 100 de milioane de utilizatori, mai repede decât TikTok, Facebook sau Instagram. A avut nevoie de doar 10 săptămâni.

Radu Ștefan – consultant AI: Ideea la inteligența artificială este și că ne dorim să nu fie robotizat în spate, să existe un sentiment, comunicăm cu o inteligență care până la urmă are o personalitate.”

/stirileprotv.ro/stiri/

 

Lasă un răspuns