Ce ar putea să însemne Inteligența Artificială pentru viitorul medicinei (CNN)

0
215

ChatGPT, programul AI care a devenit celebru în ultima perioadă pentru abilitățile sale avansate, deschide noi orizonturi și în medicină, iar oamenii încep să se gândească la cum poate fi utilizată tehnologia AI în acest domeniu, relatează CNN.

Recent, ChatGPT a reușit să răspundă corect la suficiente întrebări de medicină la un test de antrenament încât, dacă ar fi putut participa la examenul de licență pentru medici din SUA, ar fi trecut. ChatGPT, un program AI creat pentru a răspunde la întrebări ale utilizatorilor de internet într-o manieră conversațională, a generat atât de mult interes încât medicii și cercetătorii se întreabă care îi sunt limitările și cum ar putea fi folosit în domeniul sănătății și medicinei.

Programele de inteligență artificială există deja de mai multă vreme, însă ChatGPT a generat un interes uriaș, inclusiv în domeniul medicinei, unde asociații profesionale și jurnale științifice medicale au creat grupuri de lucru pentru a găsi posibile aplicații ale AI și pentru a descoperi cum poate fi această tehnologie utilă și care sunt implicațiile etice ale folosirii ei.

Dr. Victor Tseng este unul dintre medicii intrigați de ChatGPT, iar clinica sa, Ansible Health, a creat un grup de lucru pentru a studia problema folosirii AI în medicină și sănătate. El este și co-autorul studiului care a arătat că AI-ul este capabil să ia examenul de licență pentru medici din SUA.

Citește mai mult la: /www.digi24.ro/stiri/actualitate/ce-ar-putea-sa-insemne-chatgpt-si-inteligenta-artificiala-pentru-viitorul-medicinei-cnn-2238161

 

Lasă un răspuns