AlphaCode de la DeepMind depășește mulți programatori umani în provocări complicate de software

0
200

Software-ul conduce lumea. Controlează smartphone-urile, armele nucleare și motoarele auto. Dar există o lipsă globală de programatori. Nu sint suficienti softisti. Nu ar fi frumos dacă o persoană ar putea explica ce ar dori să facă un program anume și un computer ar putea traduce asta în linii de cod?

Un nou sistem de inteligență artificială (AI) numit AlphaCode aduce omenirea cu un pas mai aproape de această viziune, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii spun că sistemul – de la laboratorul de cercetare DeepMind, o subsidiară a Alphabet (compania-mamă a Google) – ar putea într-o zi să ajute softistii experimentați, dar probabil că nu îi poate înlocui.

„Este foarte impresionant, performanța pe care sunt capabili să o obțină în cazul unor probleme destul de provocatoare”, spune Armando Solar-Lezama, șeful grupului de programare asistată de computer de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

 


Researchers say the system—from the research lab DeepMind, a subsidiary of Alphabet (Google’s parent company)—might one day assist experienced coders, but probably cannot replace them.

“It’s very impressive, the performance they’re able to achieve on some pretty challenging problems,” says Armando Solar-Lezama, head of the computer assisted programming group at the Massachusetts Institute of Technology.

Lasă un răspuns