- Confesiunile domnului Freejoy este romanul tău de debut. Cum te simți acum că ai numele pe o carte și ca scriitoare, nu numai ca editoare?
Îți dai seama că am așteptat cronicile și reacțiile publicului cu aceeaşi emoţie cu care aștept recenziile tuturor celorlalte volume pe care le public. Și am și un sentiment de mândrie – și împlinire – că uite, am făcut-o și pe asta. M-am chinuit și m-am distrat teribil scriind la acest roman și sunt cu adevărat fericită că oamenilor le place.
care este cel mai mare câștig pe care socotești că l-ai obţinut de când te ocupi de editura Crux?
Oamenii, fără doar și poate. Și cărțile, desigur, dar fără oamenii din spatele lor și de pe lângă ele, nu s-ar întâmpla nimic. Toți oamenii absolut fantastici pe care i-am cunoscut până acum, scriitorii cu care lucrez, colaboratorii, prietenii, cititorii, toți. Există fani ai editurii cu care ne-am împrietenit chiar de când ne-am lansat în 2014, și acum ne numim familie. Am cunoscut cititori la târguri cu câțiva ani în urmă, iar acum colaborăm la diverse proiecte culturale. Oameni ca tine și ca toți ceilalți. Asta face Crux-ul să fie Crux: toți cei care suntem aici, pe baricade, mereu.
mai mult la :
Crux Publishing a fost înființată cu scopul de a promova scriitorii români contemporani, despre care credem cu tărie că sunt la fel de talentați, ba poate chiar mai talentați decât autorii străini. Gândindu-ne în principal la scriitorii din nișa literaturii fantastice, dar nu numai, editura noastră își propune o abordare occidentală, în care autorul este personajul principal și primul care beneficiază de atenția, respectul și eforturile unei edituri. Credem că ne onorăm publicul onorându-ne autorii, de aceea munca noastră se concentrează pe susținerea oamenilor talentați, care nu se tem de inovație literară și care depun toate eforturile necesare pentru a ajunge la cititorii pentru care scriu.
Există scriitori români de science fiction, fantasy, horror, suspans, ficțiune transgresivă etc. care merită nu numai să fie citiți și recunoscuți de publicul românesc, dar care merită din plin expunere internațională. Din nefericire, acești autori nu sunt suficient de bine sau de mult promovați, iar din acest motiv, publicul românesc are un acces limitat la opere de o remarcabilă valoare. Cititorii români de literatură fantastică sunt activi, deschiși la nou, curioși, avizi de lecturi de calitate. Ne propunem să le oferim titluri noi, abordări diferite, stiluri literare diferite, subiecte pasionante.