- Din 25 august, Digital Service Act, legea Internetului din UE, este aplicată pentru 19 site-uri și platforme de social media.
- Amazon și Zalando au dat în judecată UE, nu înțeleg de ce sunt pe listă, despre care spun că ar trebui să li se adreseze celor care publică conținut, nu vânzătorilor.
- Sunt instituite reguli pentru conținut, algoritmi și publicitate, cu accent pe protejarea copiilor.
- Thierry Breton: Ceea ce este interzis în lumea reală, este interzis și în lumea virtuală.
- În cazul în care legea va fi încălcată, sancțiunile merg de la amenzi de până la 6% din cifra globală de afaceri a companiei, până la interzicerea funcționării în UE.
Din 25 august se aplică legea Internetului în Uniunea Europeană. Digital Service Act (DSA) elimină de pe rețelele sociale, motoare de căutare și alte platforme online practicile opace și conținutul ilegal. Legea a intrat în vigoare în toamna anului trecut, dar primele efecte se fac concrete începând de azi. 19 dintre cele mai mari platforme online se pregătesc să răspundă cerințelor UE. Platformele mai mici mai au timp până în 2024.
Primii giganți ai internetului de pe lista Uniunii Europene sunt AliExpress, Amazon Store, AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Search, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Microsoft Bing, Pinterest, Snapchat, TikTok, Wikipedia, X, YouTube și Zalando. Americanii de la Amazon și germanii de la Zalando au dat în judecată UE, nu înțeleg de ce sunt pe listă, despre care spun că ar trebui să li se adreseze celor care publică conținut, nu vânzătorilor. Însă Europa nu dă înapoi, va adăuga și alte platforme.
mai mult la